FACINGS

Een facing is een schildje van porselein of composiet dat op de tand wordt geplaatst. Met een facing kan de vorm of de kleur van een tand worden gewijzigd. Zo kan de tandarts een spleetje tussen tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, verkleurde tanden weer wit maken en scheve tanden verbergen. Een facing ziet er net zo natuurlijk uit als de overige tanden. Een facing kan uit twee verschillende materiaalsoorten worden vervaardigd: uit composiet of uit porcelein.

 

HET PLAATSEN VAN EEN COMPOSIET FACING

Een facing van composiet bestaat uit hetzelfde materiaal als een vulling. Bij deze toepassing wordt de tand vooraf met zuur behandeld om deze ruwer te maken. Hierdoor zal de facing beter hechten. Vervolgens brengt de tandarts het composiet laagje voor laagje aan en ontstaat er een facing die bij de rest van uw tanden past.

 

HET PLAATSEN VAN EEN PORCELEINEN FACING

Tijdens het eerste bezoek slijpt de tandarts een dun laagje van het glazuur van de te behandelen tand af. Zo past de facing goed over uw tand heen en voelt het comfortabel aan. Aan de hand van een afdruk van uw afgeslepen tand maakt de tandarts een facing die nauw aansluit op de vorm, kleur en grote van de andere tanden. Tijdens uw tweede bezoek zal de tandarts de nieuwe facing plaatsen met een speciale lijm.

 

LEVENSDUUR FACING

Over het algemeen blijven facings vele jaren zitten. Door omstandigheden kan het echter gebeuren dat de facing niet meer goed hecht of dat deze afbreekt. Mocht het gebeuren, neem dan direct contact op met uw tandarts. De facing kan meestal zonder moeilijkheden worden gerepareerd.

 

Bron: NMT en Dr. G.A. van der Weijden, tandarts parodontoloog/ implantolo

MAAK EEN AFSPRAAK

Op zoek naar een tandarts in Leiden of wilt u meer weten onze praktijk? Vul dan het inschrijfformulier in op deze website, stuur een e-mail naar info@mondzorgbreestraat.nl of bel ons op telefoonnummer 071 5130 405. Wij vertellen u graag meer over onze zorgverlening.

MEER

IMPLANTATEN

Een oplossing voor de lange termijn

KRONEN & BRUGGEN

Bij verlies van tanden en kiezen

TANDEN BLEKEN

Voor een glanzend mooi wit gebit

CONTACT 

Wilt u meer weten overonze praktijk, onze collega’s of over onze werkwijze? Heeft u vragen of opmerkingen?  Neem dan contact met ons op. Wij horen graag van u.

Mondzorg Breestraat 58a 

2311 CS Leiden 

 E-mail: info@mondzorgbreestraat.nl

Telefoon: 071 5130 405

OPENINGSTIJDEN

maandag        08:30 – 17:00
dinsdag           08:00 – 17:30
woensdag      08:00 – 20:00
donderdag     08:00 – 17:00
vrijdag             08:00 – 16:00
zaterdag         Gesloten
zondag            Gesloten

SPOED

Het kan voorkomen dat u in het weekend of ’s nachts met spoed een tandartsbehandeling nodig heeft. Wanneer u buiten praktijkuren belt naar ons telefoonnummer 071 5130 405 staat de dienstdoende tandarts op onze voicemail.

Copyright Mondzorg Breestraat. All rights reserverd. Made by Upventure